Team Lemmer

Ons team bestaat uit een groep van 8 gedreven collega's met diverse achtergronden. Elke dag staan wij met veel plezier klaar voor onze bewoners. Ons doel is een fijne plek aan te bieden waar onze bewoners zich thuis voelen en de mogelijkheden krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. Maatwerk en ontwikkelingsgericht werken zijn voor ons belangrijke pijlers. Daarbij zijn wij als team ook altijd in ontwikkeling en zetten wij ons in om de beste kwaliteit van zorg te (blijven) leveren. Wij zijn maandag tot en met zondag van 9:00 uur tot 22:00 uur aanwezig op locatie.

Adres
  • Nieuwburen 36
  • 8531 EH Lemmer

  • Openingstijden: 9:00 - 22:00

De mensen

Deborah
Deborah

Mijn naam is Deborah en sinds 1 mei werkzaam als sociotherapeut op locatie Lemmer. Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige in ASS en heb ik een ruime ervaring in het ontwikkelingsgerichte werken met deze doelgroep. In mijn dagelijkse leven ben ik moeder van een geweldige dochter, 4 katten een konijn en 9 kippen. Samen wonen wij heerlijk op een boerenerf waar ik de rust vind die ik nodig heb. Ik ben een echte liefhebber van het leven en de natuur, deze liefde hoop ik ook aan te wakkeren in mijn medemensen. Ik heb een creatieve geest die graag buiten de gebaande paden gaat om te ontdekken wat daar mogelijk is. Ik haal daarnaast energie uit het iets kunnen betekenen voor de wereld om mij heen. Ik doe dit o.a. door mijn werk bij de Heeren van zorg en via mijn vrijwilligerswerk op kunstenaarspark Asgaard. Ik geniet erg van mijn werk doordat ik een stukje mee mag lopen op iemands levenspad, ik weet zelf dat het leven met ASS soms een hele uitdaging is, daarom hoop ik onze bewoners het vertrouwen te geven dat zij deze uitdagingen aan kunnen en dat ze het wel zelf kunnen maar niet alleen hoeven te doen. Ik hoop nog een hele mooie tijd te beleven bij de Heeren van Zorg!

Saskia
Saskia

Hoi! Leuk dat je de beschrijving over mij wilt lezen! Ik ben Saskia van der Lei en werkzaam als Sociotherapeut 3 / Coördinerend begeleider bij De Heeren van Zorg. Sinds 15 mei 2023 is locatie Lemmer binnen het Papagenohuis geopend en is er een compleet nieuw team, in een kakelvers gebouw met de allereerste cliënten gestart. Binnen dit geheel zie ik mijn rol vooral als verbindend en motiverend, zowel binnen het team als ook naar de cliënten en alle netwerken. De visie en methode vanuit De Heeren van Zorg en die vanuit het Papageno concept komen samen op onze locatie binnen het Papagenohuis Fryslân. In gezonde symbiose zullen deze elkaar versterken. Dat betekent concreet dat we positieve ervaringen gaan creëren zodat het vertrouwen bij de cliënt kan groeien. Ik zal, samen met het team, stap voor stap de cliënt begeleiden om diens eigen lange termijn doelen te gaan realiseren richting zelfstandigheid. Dit doe ik door inzichten en bewustzijn te geven en daarnaast praktische handreikingen te doen zodat iemand zèlf verder kan en daarbij diens eigen kracht kan gaan voelen en zo steeds sterker te kunnen staan. Heel erg blij word ik als ik een (piep)klein ontwikkelstapje ontdek en die mag vieren met een cliënt en, zo mogelijk, diens netwerk. Ik ben ervaren in hoe het leven je soms onderuit kan halen én hoe je weer op kan krabbelen. Veerkracht dus. Mijn glas is halfvol. Ik geniet van het kleine en vind dat groots. Woorden die onder andere bij me passen zijn: Nabijheid, Zachte Kracht, Natuur (en duurzaamheid), Optimisme, Kunst (ook Levenskunst), Openheid, Nieuwsgierigheid. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen, een hond en een kat. In mijn vrije tijd kun je mij in de tuin, aan de wandel of met onze camper op pad in de mooiste natuurgebieden vinden. Wie weet tot ziens, ik leer je graag kennen!