Team Lemmer

Ons team bestaat uit een groep van 8 gedreven collega's met diverse achtergronden. Elke dag staan wij met veel plezier klaar voor onze bewoners. Ons doel is een fijne plek aan te bieden waar onze bewoners zich thuis voelen en de mogelijkheden krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. Maatwerk en ontwikkelingsgericht werken zijn voor ons belangrijke pijlers. Daarbij zijn wij als team ook altijd in ontwikkeling en zetten wij ons in om de beste kwaliteit van zorg te (blijven) leveren. Wij zijn maandag tot en met zondag van 9:00 uur tot 22:00 uur aanwezig op locatie.

Adres
  • Nieuwburen 36
  • 8531 EH Lemmer

  • Openingstijden: 9:00 - 22:00

De mensen

Deborah
Deborah

Creatieve levensgenieter, denkende dromer, natuurmens, oermoeder en ervaringsdeskundige Aspie. Mijn naam is Deborah en sinds 1 mei 2023 werkzaam als sociotherapeut op locatie Lemmer. Ik heb een ruime ervaring in het ontwikkelingsgericht werken met mensen met Autisme van kleuters tot volwassenen. De brede kennis en ervaring die ik daarnaast heb opgedaan neem ik mee in mijn werk. Van bushcraft & primitieve skills, permacultuur, talentbased learning, creatieve therapie tot de mens als bron voor leiderschap. Ik ben een echte liefhebber van het leven en de natuur, deze liefde hoop ik ook aan te wakkeren in mijn medemensen. In mijn werk neem ik bewoners mee de natuur in en geef mijn skills en kennis door. Ik heb een creatieve geest die graag buiten de gebaande paden gaat om te ontdekken wat daar mogelijk is. Ik haal daarnaast energie uit het iets kunnen betekenen voor de wereld om mij heen. Ik doe dit o.a. door mijn werk bij de Heeren van zorg en via mijn vrijwilligerswerk op kunstenaarspark Asgaard. Ik ben dankbaar dat ik een stukje mee mag lopen op iemands levenspad. Ik weet zelf dat het leven met ASS soms een hele uitdaging is, daarom hoop ik onze bewoners het vertrouwen te geven dat zij deze uitdagingen aan kunnen en dat ze het wel zelf kunnen maar niet alleen hoeven te doen!

Kirsten
Kirsten

Hee, hallo! Wat leuk kennis met je te maken. Ik ben Kirsten en werkzaam als sociotherapeut 2 bij de Heeren van Zorg te Lemmer. Ik ben een ondernemend persoon, houd van sporten, handen uit de mouwen en actie. Graag neem ik de cliënten hier in mee. Uit je hoofd en in je lijf! Samen doen, samen zijn en samen groeien. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te skeeleren doe ik aan stijldansen en sta ik graag in de keuken.

Saskia
Saskia

Hoi! Leuk dat je de beschrijving over mij wilt lezen! Ik ben Saskia van der Lei en werkzaam als Sociotherapeut 3 / Coördinerend begeleider bij De Heeren van Zorg. Sinds 15 mei 2023 is locatie Lemmer binnen het Papagenohuis geopend en is er een compleet nieuw team, in een kakelvers gebouw met de allereerste cliënten gestart. Binnen dit geheel zie ik mijn rol vooral als verbindend en motiverend, zowel binnen het team als ook naar de cliënten en alle netwerken. De visie en methode vanuit De Heeren van Zorg en die vanuit het Papageno concept komen samen op onze locatie binnen het Papagenohuis Fryslân. In gezonde symbiose zullen deze elkaar versterken. Dat betekent concreet dat we positieve ervaringen gaan creëren zodat het vertrouwen bij de cliënt kan groeien. Ik zal, samen met het team, stap voor stap de cliënt begeleiden om diens eigen lange termijn doelen te gaan realiseren richting zelfstandigheid. Dit doe ik door inzichten en bewustzijn te geven en daarnaast praktische handreikingen te doen zodat iemand zèlf verder kan en daarbij diens eigen kracht kan gaan voelen en zo steeds sterker te kunnen staan. Heel erg blij word ik als ik een (piep)klein ontwikkelstapje ontdek en die mag vieren met een cliënt en, zo mogelijk, diens netwerk. Ik ben ervaren in hoe het leven je soms onderuit kan halen én hoe je weer op kan krabbelen. Veerkracht dus. Mijn glas is halfvol. Ik geniet van het kleine en vind dat groots. Woorden die onder andere bij me passen zijn: Nabijheid, Zachte Kracht, Natuur (en duurzaamheid), Optimisme, Kunst (ook Levenskunst), Openheid, Nieuwsgierigheid. Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen, een hond en een kat. In mijn vrije tijd kun je mij in de tuin, aan de wandel of met onze camper op pad in de mooiste natuurgebieden vinden. Wie weet tot ziens, ik leer je graag kennen!